Een inspirerende rondreis door Zuid Zweden. Beleef Zweden op een hele bijzondere manier!

Elke reiziger die terugkeert uit Zweden zal het beamen: Zweden is geweldig. Met natuurlijke speelruimte, de meest imposante panorama’s, schilderachtige dorpjes en trendy steden is het land een toverachtige omgeving. Zuid-Zweden leent zich ideaal voor een rondreis. Het is namelijk een gebied waar ontzettend veel variatie te vinden is, vooral in natuurlijk opzicht. Het heeft meren, nationale parken, watervallen en overweldigend groen. Wandel, zwem, roei, spot beren of vis één van de 37 soorten vis en raak ook betoverd door dit geweldige land. Bekijk hieronder nog veel meer informatie over het maken van een rondreis door Zuid Zweden. Veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar het prachtige Zweden!

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie
Auto / bus / trein (vervoer)
Fly-drive / Praktische informatie
Kosten / beschikbaarheid
Reismogelijkheden
* Bij TUI is tal van informatie te vinden over Zweden en reizen

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij TUI

Bekijk hier de reizen bij Kras

Rondreis door Zuid Zweden.

Malmö.
Een mooie plek om te beginnen kan de stad zijn waar haast alle wegen naartoe leiden: Malmö. Deze stad is onderdeel van de regio Öresund en via de boogbrug is Kopenhagen te bereiken. Ondanks de groei is de stad erg vriendelijk, met een rijk cultureel aanbod.

Naast musea heeft het ook een omvangrijk aanbod in restaurants en café’s. Ook is er uitermate goed te shoppen, vooral als je op zoek bent naar duurzame designartikelen.

Rondreis Zuid-Zweden, dat kan zorgen voor een geweldige ervaring!

  • Het Nationaal Park Stenshuvud is een gedegen plek om het natuurlijke schoon Rondreis Zuid Zwedenvan Zweden eens te verkennen.
  • Wanneer het maritieme meer trekt is er de stad Karlskrona, waar overigens ook optimaal genoten kan worden van de Zweedse keuken.
  • Zweden heeft een naam hoog te houden in de wereld van de glasblazerij. In Smaland is het meest hoogwaardige glaswerk van het land te zien. Hier zijn ook de artiesten aan het werk te zien. De prachtige resultaten behoren tot het beste glaswerk ter wereld.
  • Pippipark is er vooral voor de kleinsten, maar brengt ook wel wat nostalgie voor de ouderen. Het Astrid Lindgren Park is sprookjesachtig te noemen.
  • Vattern is een plek om lekker te zwemmen. Het ligt dichtbij Gränna, waar ook de ruïne van Brahehus te bezichtigen is.
  • In de omgeving van Tiveden, een Nationaal Park, is te fietsen en volop te wandelen. Let wel op, want het landschap is heuvelachtig. Bij het Unden-meer is zwemmen toegestaan.

Meer

  • De Ransäter antiekmarkt is een aangename plek om antiek te shoppen en te genieten van het Zweedse dorpsleven. Je uitleven op het water kan dan in het nabijgelegen Klarälven. Naast vele accommodaties, zijn hier ook vele campings te vinden om de nacht door te brengen.
  • In Trollhättan ligt het Innovatum, een waterkrachtcentrale die het openen van de sluizen reguleert. De kust is dichtbij, daarom vormt dit gebied een uitstekende plek voor het maken van autotochten.
  • Op Öland is de vuurtoren te beklimmen. Deze ‘Lange Erik’ is biedt op heldere dagen een indrukwekkend uitzicht. Dit eiland heeft vele kasteelruïnes en runen. Ook het steppelandschap van Stora Alvaret ligt hier. Niet voor niets opgenomen in de Unesco-werelderfgoedlijst. Veel unieke bloemsoorten zijn hier te spotten. In kasteel Kalmar ga je 800 jaar terug in de tijd. Een prima plek om met het hele gezin te bezoeken.
Rondreis Zweden boeken?

Van plan om een mooie rondreis naar Zweden te boeken? Bekijk hieronder nog veel meer informatie over 7 daagse rondreizen, met de auto, het zelf samenstellen van een rondreis, vakanties en meer over het prachtige Zweden. Een rondreis Zweden boeken om bijvoorbeeld naar Lapland (rondreis Lapland bijvoorbeeld) te gaan? Er zijn talloze mooie plekken om een mooie rondreis te maken.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen.

Meer informatie over rondreizen door Zweden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *