Rondreis Zweden voor 14 dagen? Alle informatie onder één dak!

Terwijl er vroeger tijdens vakanties altijd in oorden als Turkije, Italië en vooral Spanje vakantie werd gevierd, is Zweden tegenwoordig enorm in trek. En dat is niet voor niets. Het Noord-Europese land trekt jaarlijks ongeveer 6 miljoen mensen naar zich toe, dit is vrij veel wanneer je bedenkt dat er slechts 9,4 miljoen mensen in het land wonen. Twijfel jij nog om een reis naar Zweden te maken of vraag je je af wat er de trekpleisters zijn? Lees dit artikel en hopelijk halen we alle twijfel bij je weg! Bekijk hieronder nog veel meer informatie over het maken van een mooie rondreis naar Zweden voor 14 dagen. Veel plezier met het boeken van een fantastische reis naar Zweden.

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij TUI

Bekijk hier de reizen bij Kras

14 dagen rondreizen door Zweden.

Wat te doen tijdens een reis in Zweden?

  • Zweedse steden

Zweden heeft een aantal grote steden, waaronder Malmö, Göteborg en de hoofdstad Stockholm. De Zweedse hoofdstad heeft als bijnaam ‘Het Venetië van het Noorden’, dit heeft Stockholm te danken aan de vele wateren die door de stap lopen. Het centrum van de stad bestaan namelijk voor een derde uit water. Stockholm is een moderne stad maar heeft vele prachtige verwijzingen naar de tijd van de Vikingen. Denk bijvoorbeeld aan de Vikingnederzetting Birka, deze nederzetting staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Extra sportieve tip: neem een kajaktour door het centrum van Stockholm. Dit is onvergetelijk!

De prachtige Zweedse natuur

Zweden heeft relatief veel natuurgebied. Veel van deze uitgerekte natuurgebieden liggen tegen Noorwegen aan. Ben jij een natuur- en wandelliefhebber dan is Zweden een perfect land voor jou. Bij de lokale dorpjes vind je honderden wandelroutes door de mooiste gebieden heen.

Het Vasamuseum

Het Vasamuseum is gebouwd voor de Vasa. Dit is het enige schip wat afkomstig is uit de 17e eeuw. Het schip is opmerkelijk intact en biedt je een prachtige blik terug in de tijd. In het jaar 1628 verliet de Vasa de haven van Stockholmen en pas in het jaar 1956 werd het schip teruggevonden. Het gehele verhaal is een echte aanrader!

14 dagen Zweden?

Een mooie reis naar Zweden boeken voor 14 dagen? Geniet van een hele bijzondere reis naar het unieke Zweden. Geniet van de mooie reis door op één van de blauwe links te klikken. Je komt bij de specialist terecht waar je prachtige reizen kan vergelijken. Veel plezier.

14 dagen Lapland?

Rondreis Zweden 14 dagenVoor 14 dagen naar het prachtige Lapland in Zweden? Dat kan ook! Klik op één van de bovenstaande links om de mooiste reizen te bekijken, zo ook voor Lapland. Veel plezier met het uitzoeken van een 14 daagse reis naar Lapland.

Ben jij wel eens in Zweden geweest? Deel je ervaring dan! Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen door op één van de social media buttons te klikken. Op deze manier kunnen we het artikel nog beter en informatiever gaan maken.

Meer informatie over Zweden reizen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *