Vakantie in Scandinavië, geniet van het prachtige Scandinavië.

Vroeger pakten we massaal het vliegtuig en streken we neer in warme oorden als Turkije, Italië en Spanje. Heden ten dage durven we wat verder te kijken en brengen we onze vakanties vaker door in landen als Zweden, Noorwegen, Finland, IJsland en Denemarken. Deze landen gebundeld noemen we Scandinavië en samen vormen deze landen het Noorden van Europa. Wij hebben voor je uitgezocht wat je zeker moet gaan doen in deze mooie landen, of het verhaal dat het allemaal hartstikke duur is nou klopt en of het ook voor jongeren leuk is, lees vooral met ons mee! Bekijk hieronder nog veel meer informatie en leuke tips over een vakantie in Scandinavië.

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij TUI

Bekijk hier de reizen bij Kras

Vakantie in Scandinavië boeken?

  • Ben jij een natuurliefhebber?

Vakantie ScandinaviëWanneer je een natuurliefhebber bent, ben je absoluut aan het juiste adres in het Noorden van Europa. Zweden staat bekend om zijn bosrijke gebied. Het land telt maar liefst 29 nationale parken en de hoofdstad (Stockholm) bestaat bijvoorbeeld voor meer dan 30% uit water. De grootste en tevens hoofdstad van Zweden wordt dan ook het Venetië van het Noorden genoemd.

  • Fjorden

We kennen allemaal de plaatjes van de Fjorden. Deze door gletsjerwerking ontstaande inhammen zijn te vinden in IJsland en Noorwegen.

Vakantie Denemarken en Noorderlicht reizen:

  • Denemarken

Ook Denemarken staat bol van de leuke te ondernemen activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan Legoland, per jaar bezoeken miljoenen mensen het op lego gebaseerde pretpark, of ga naar Roskilde, de belangrijkste stad van Denemarken waar het grootste vikingschipmuseum gelegen is. Extra tip: Ben je in Denemarken, vraag dan aan iemand of er kastelen in de buurt zijn! De kans is zeer groot dat je er bij een in de buurt bent. Het bekendste kasteel is Kasteel Egeskov, het bouwwerk is omringd door bijna driehonderd heggen.

Noorderlicht

Het Noorderlicht, ook wel Poollicht genoemd, is een ware trekpleister voor de toerist. Dit prachtige lichtverschijnsel staat op menig to-do lijstje en dat is niet voor niets. Mocht het je niets zeggen, zoek het eens op!

Ga jij binnenkort naar één van deze landen, laat het ons dan weten! Voor meer informatie kan je hieronder meer pagina’s vinden en heb je de mogelijkheid om de reizen te boeken door op één van de blauwe tekstlinks te klikken. Je komt vervolgens bij de specialist terecht waar je prachtige rondreizen kunt bekijken.

Opmerkingen of vragen

Opmerkingen en vragen kunnen hieronder geplaatst worden. Wat is jouw ervaring met deze vakantie, vond je het de moeite waard? Deel je ervaring door hieronder het formulier in te vullen.

Meer pagina’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *