Vakantie in Zuid Zweden, een mooie rondreis naar Zweden maken of een vakantie naar Zuid zweden?

Toe aan een poosje onthaasten? Een heerlijke vakantie in Zuid Zweden laat je goed tot rust komen. In dit bourgondische deel van Zweden kun je van alles verwachten, leuke dorpjes en steden, actieve bezigheden en prachtige landschappen. Voor iedereen die van de Scandinavische krimi’s houdt is dit ook echt een aanrader, veel series zijn in dit deel van Zweden opgenomen. Ga bijvoorbeeld naar het plaatsje Ystad, de stad van de misdrijven. zuid Zweden biedt zoveel dat het een echte topbestemming is. Kom hieronder nog veel meer te weten over het boeken van een vakantie in Zuid Zweden.

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij TUI

Bekijk hier de reizen bij Kras

Vakantie in Zuid Zweden.

Vakantie Zuid ZwedenWat zijn nu echt de hotspots en de mustsee’s van zuid Zweden? Zowel op natuur, avontuur en cultuur gebied zijn dit de plekken waar je geweest moet zijn en wat je gezien moet hebben tijdens je reis in zuid Zweden:

  • Natuurgebieden. Zweden in zijn geheel staat bekend om haar ongerepte natuur en prachtige landschappen. Een dagje met de auto toeren door de natuur is een echte aanrader. Daarnaast zijn er nationale natuurparken waar je de mooiste gebieden van Zweden kunt ontdekken. Bijvoorbeeld het natuurpark Stenshuvud, dit park ligt helemaal in het zuiden van Zweden en wordt door vele reizigers aangeraden.

Dorpjes, bij de boer en steden

  • Dorpjes. In zuid Zweden vindt je veel authentieke dorpjes. Dorpjes met witte huisjes zoals we die kennen van televisie. Een dag met de auto rondrijden en kleine dorpjes aandoen is zeker de moeite waard.
  • Op bezoek bij de boer. Het zuiden van Zweden is het meest agrarische gebied van Zweden ook kleinschalige veeteelt komt hier veel voor. Het is mogelijk om bij de boer op bezoek te gaan en er zijn verschillende boerderij hotels of campings waarbij je echt bij de boer kun slapen.
  • Steden. Een dagje stad is altijd leuk, zuid Zeden beschikt over een aantal historische steden. De beste steden in zuid Zweden zijn: Halmstad, Växjö en Kalmar.

Zuid Zweden is zeker de moeite waard om te bezoeken. Heerlijk een poosje onthaasten in zuid Zweden of juist actief de natuur in, het kan er allemaal.

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *