Zweden vakantie met auto, met de auto door Zweden reizen?

De Zweedse natuur is nog steeds de grootste trekpleister van het prachtige land. Dit is niet vreemd wanneer je de plaatjes ziet. De uitgestrekte gebieden bos bedekken meer dan 50% van het land. Dennen, sparren en lariksen te over. Zweden heeft maar liefst 29 nationale parken waarin de natuur wordt beschermd en onderhouden. In deze parken kun je prachtige dieren tegenkomen. Waaronder beren, lynxen, wolven en soms zelfs veelvraten. Dat Zweden een fantastische vakantiekeuze is voor de natuurliefhebber staat dus als een paal boven water. Maar, wat is nou de leukste manier om Zweden te ontdekken en om zo veel mogelijk van dit grote land te zien? Bekijk hieronder nog veel meer informatie over een vakantie Zweden auto.

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij TUI

Bekijk hier de reizen bij Kras

Vakantie Zweden auto?

Wij kiezen voor een autoreis door Zweden
Het land staat niet alleen bekend om zijn grote natuurgebieden maar ook om de hoge prijzen. Hoewel dit in het echt enorm tegenvalt, bespaar je als toerist graag op je verblijfkosten. Dit omdat het natuurlijk een grote kostenpost is in het geheel. Wanneer je met je auto door Zweden heen rijdt, kun je elke nacht op een camping slapen. Dit kost gemiddeld slechts 13 euro per nacht en is dus heel goed te doen. Wanneer je naar Zweden gaat is waarschijnlijk niet alleen maar je geld beperkt beschikbaar, maar ook de tijd.
 

Veel zien in een korte tijd?

Vakantie Zweden autoJe wilt dus in zo kort mogelijke tijd, zo veel mogelijk zien. Met de auto kun je van uithoek naar uithoek op de tijden die jij prettig vindt.Extra mooie bijkomstigheid: parkeren is super goedkoop of zelfs gratis, ook in steden! Mocht je van steden houden, dan is Stockholm jouw keus.

In de Zweedse Hoofdstad kun je je zeker vermaken. De stad bestaat voor 1/3e uit water en daarom wordt de stad ‘Het Venetië van het Noorden genoemd’. Daarbij heeft het land veel gratis musea waarin gerefereerd wordt naar de tijd van de Vikingen. We hopen natuurlijk dat jij de reis naar Zweden maakt, als je dat doet, laat je het ons weten?

Autovakantie in Zweden?

Een mooie autorondreis door het bijzondere Zweden maken? Daar zijn vele mogelijkheden voor, wanneer je van plan bent om een rondreis te gaan maken met de auto kan je op één van de blauwe links klikken om het actuele reisaanbod te bekijken.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen op social media, op deze manier kunnen we het artikel beter gaan maken.

Meer informatie over vakanties en rondreizen in Zweden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *