Wat is de prijs van een vakantie in Zweden?

Zweden wordt steeds populairder onder toeristen. Jaarlijks pakken maar liefst 6 miljoen mensen hun koffers om het land te bezoeken en dat terwijl hun eigen bevolking slechts 9 miljoen mensen kent. Het land staat bekend om zijn prachtig uitgerekte bossen, de 29 nationale parken, de voor 1/3e uit water bestaande hoofdstad Stockholm én zijn hoge prijzen. Nu waren de eerste 3 absoluut mooie punten om het land eens te bezoeken, maar als de prijzen echt zo hoog zijn als men zegt, is dat wellicht een minpunt. Wij hebben het onderzocht, lees vooral met ons mee! Bekijk hieronder nog veel meer informatie over de prijzen en vakanties in Zweden.

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij TUI

Bekijk hier de reizen bij Kras

De prijs van een vakantie in Zweden.

  • Betaalmiddel in Zweden.
In Zweden betalen ze niet met de Euro. Hoewel het land lid is van de Europese unie kun je er officieel niet betalen met de Euro, de Zweden voeren namelijk nog steeds de Zweedse Kroon. Voor de huidige wisselkoers moet je even bij je bank kijken.
 

Natuur in Zweden.

Vakantie Zweden prijsWaarschijnlijk is de voornaamste reden van je bezoek naar Zweden de natuur. Dit komt goed uit, want dit kost naast je eten en drinken, helemaal niets. In de natuur van Zweden kun en mag je alles doen, behalve vervuilen natuurlijk, en dat voor nul Zweedse kronen. Het bezoeken van de natuur hoeft dan ook geen kwestie van besparen te zijn, een bezoek is simpelweg een echte aanrader.
  • Verblijfplaats in Zweden.

Wanneer je in het centrum van de stad verblijft betaal je meer dan in midden in een natuurgebied, maar dit heb je in Nederland ook, toch? Wij raden je aan te kamperen, dit is qua temperaturen in de zomer prima te doen. Een verblijfplaats, per persoon per nacht, is gemiddeld 13 euro.

Gratis Musea in Zweden.

Je kunt in Zweden je ogen uitkijken, vele musea zijn namelijk gratis. Je kunt aan de campinghouder vragen welke musea er in de buurt zijn, want de bezienswaardigheden in Zweden zijn ontelbaar.

Heb jij wat gehad aan deze tips en ga je binnenkort zelf naar Zweden, laat het ons dan weten, we zijn benieuwd!

Wat kost een rondreis?

Wat is de prijs voor een reis naar Zweden precies? De prijzen zijn aardig verschillend en is afhankelijk van tal van factoren, enkele hiervan zijn hierboven besproken. Wanneer je van plan bent om excursies te gaan maken, veel gaat reizen en misschien wel overnachtingen gaat boeken in dure hotels dan wordt de gehele reis een stukje duurder. Ook zijn er mogelijkheden om low budget te gaan reizen door Zweden.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen.

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *