In de winter een vakantie vieren in Zweden? Heel veel plezier!

Zweden is een leuke bestemming in de winter. Er zijn veel bijzondere dingen te zien en je kunt je hart ophalen als je houdt van wintersporten. Daarnaast is Zweden in de winter veel dichterbij dan je denkt. Wanneer je van plan bent om in de winter naar het bijzondere Zweden te gaan dan kan je op deze pagina nog veel meer leuke weetjes te weten komen. Door op één van de blauwe links te klikken kan je de mooiste winterreizen voor Zweden vinden, vergelijken en boeken.

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij TUI

Bekijk hier de reizen bij Kras

Een aantal tips voor een wintervakantie in Zweden.

  • Vakantie Zweden winterOver het algemeen is het in het zuiden van Zweden minder koud in de winter dan het noorden. Het stuk tussen Malmö en de grens met Noorwegen is het warmst in de winter. In Zweeds Lapland kan het zeker tot -30 graden vriezen. Wil je wintersporten dichtbij huis dan in Dalarna het meest dichtbij. Waar je ook heen gaat in Zweden, wij adviseren natuurlijk wel om genoeg warme kleding mee te nemen.
  • Zweden is in winter goed bereikbaar met de auto, boot en het vliegtuig. Tijdens het autorijden in Zweden zijn winterbanden verplicht. Maar ook in Duitsland zijn deze verplicht, dus het is verstandig deze gelijk al onder de auto te zetten als je van huis gaat. Verder worden de wegen in Zweden redelijk goed schoongemaakt.

Wintersporten en andere leuke activiteiten

  • Wintersporten in Zweden betekent niet alleen maar skiën en langlaufen. In Zweden kun je ook sneeuwschoenwandelen, ijsvissen en schaatsen. Zweden is een echt een schaatsparadijs, door de vele meertjes is er heel veel natuurijs. Soms kun je op meren wel 50 km schaatsen.
  • Andere leuke activiteiten zijn het maken van een tocht met husky’s of het bekijken van het noorderlicht. Daarnaast kun je natuurlijk heerlijk genieten van het Zweedse landschap en de enorme bergen sneeuw. Ook kan het zomaar zijn dat er een rendier voor je deur staat.
  • Ook Zweeds Lapland is leuk voor een wintervakantie. Je maakt dan kennis met het inheemse volk, de Sami’s. In Zweeds Lapland heb je nog meer sneeuw, nog meer kou en nog meer rendieren. Ook heb je in Zweeds Lapland nog meer kans om het Noorderlicht te spotten.
  • Lapland wintervakanties, een mooie reis met sledehonden, een rendierentocht, een mooie sneeuwscootersafari of misschien wel overnachten in een heus ijshotel.

Een wintervakantie boeken.

Boek nu een fantastische vakantie naar mooi Zweden! Bekijk de allermooiste vakanties en rondreizen door op één van de blauwe links te klikken. Je komt vervolgens bij de specialist terecht waar je prachtige rondreizen kunt gaan bekijken, vergelijken en boeken. Veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar Zweden.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen.

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *