In de zomer genieten van een heerlijke vakantie in Zweden?

In de zomer op vakantie naar Zweden geeft een compleet andere beleving, dan in de winter. De meertjes zijn vrij van ijs en je kunt veel activiteiten doen. Ook is de zomer ideaal voor een autovakantie. Om goed voorbereid op reis te gaan geven we je een aantal tips. Wanneer je van plan bent om in de zomer naar het mooie Zweden te gaan dan kan het handig zijn om de tips te bekijken, leuke rondreizen en de mogelijkheden van goedkope vakanties in Zweden boeken. Bekijk hieronder meer leuke informatie over het boeken van een vakantie in Zweden in de zomer.

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij TUI

Bekijk hier de reizen bij Kras

Een vakantie in de zomer in Zweden?

Tips vakantie Zweden zomer

  • De beste maanden om in de zomer naar Zweden af te reizen zijn juni, juli en augustus. In deze maanden is de meeste kans op zon en zijn er de hoogste temperaturen. Ook zijn de nachten kort en is het s avonds lang licht, waardoor je lang van de vakantie kunt genieten. Daarnaast zijn ook de maanden mei en september nog goed te doen, als je liever buiten het seizoen wilt reizen.
  • In de zomer kun je in het zuiden van Zweden soms heerlijk in korte broek lopen, maar hoe hoger je komt, hoe kouder het wordt.

Verschillende activiteiten, breng een bezoekje aan Gotland of Dalarna

  • Er zijn veel verschillende activiteiten te doen in de zomer. Zo kun je wandelen Vakantie Zweden zomerin de bossen, zwemmen en vissen in leuke meertjes, kamperen in het wild en bijzondere steden bezoeken. Ook zijn er veel outdoor-mogelijkheden in de zomer. Op 21 juni is het midzomernacht en dan blijft het op een aantal plekken in Zweden de hele nacht licht. Er zijn dan veel festiviteiten georganiseerd, die je eigenlijk wel eens een keer moet meemaken.
  • Hou je van dieren, dan is ook de zomer in Zweden een leuke aangelegenheid. Zo kun je opzoek naar elanden of bevers tijdens een safari. Ook loop je de kans om opeens oog in oog te staan met een slang.
  • Natuurlijk is dit nog lang niet alles. Wat dacht je ervan om een bezoekje te brengen aan Gotland of Dalarna? Of bezoek eens een festival. De mogelijkheden voor een vakantie in de zomer in Zweden zijn eindeloos.

Lapland in de zomer?

Ook kan het ontzettend gaaf zijn om een stukje Lapland (reis Lapland, rondreis Lapland) mee te pakken wanneer je van plan bent om naar Zweden te gaan. Lapland is een prachtig gebied in het noorden van Scandinaviƫ en kan zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Er zijn prachtige excursies en unieke reizen te boeken. Veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar Lapland in de zomer!

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *