Vakantie in Zweden, boek een mooie reis naar Zweden.

We kennen Zweden allemaal van de prachtige plaatjes. De uitgestrekte bossen, de prachtige wateren en bijvoorbeeld de veelzijdige steden. Hier tegenover staat weer dat het verhaal gaat dat Zweden enorm duur is. Wat is hier nou van waar, wat zijn de bezienswaardigheden en hoe kun je besparen in Zweden? Wij hebben het voor je uitgezocht, lees met ons mee. Bekijk hieronder meer informatie over een vakantie in Zweden.

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij TUI

Bekijk hier de reizen bij Kras

Vakantie in Zweden.

  • Is Zweden duur?

We beginnen met de meest prangende vraag: Is Zweden duur. Het antwoord is vrij simpel: nee. Zweden is niet duur. De Europese Commissie zegt dat namelijk. Deze commissie bekijkt jaarlijks elk Europees land, en vergelijkt het prijsniveau op een aantal factoren. Zweden kwam zeer goed uit de test, en dat terwijl de verhalen vaak wat anders zeggen. Sterker nog, Zweden is het meest goedkope Scandinavische land. Qua prijsniveau kun je Zweden vergelijken met Nederland. Alleen alcohol in horecagelegenheden is wat duurder.

Wat moet je gezien hebben?

Vakantie ZwedenStockholm. 100% Procent. Stockholm is de hoofdstad en de grootste stad van Zweden en heeft rond de 900.000 inwoners. De grote stad is enorm rijk en heeft prachtige bezienswaardigheden. Wat te denken van het Vasamuseum, hier is een prachtig 17e eeuws schip te zien wat nog voor 95% intact is. Verder zijn er veel bezienswaardigheden gelieerd aan de Vikingen. Een daarvan is Birka, deze nederzetting staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Tip: Stockholm bestaat voor 1/3e uit water. Je kunt bijvoorbeeld kajakken door het centrum van Stockholm, de stad heeft dan ook niet voor niets de bijnaam ‘Venetie van het noorden’ gekregen.

Zweedse natuur:

  • Zweedse natuur

De Zweedse natuur is nog steeds de grootste trekpleister van Scandinavië. Zo heeft Zweden bijvoorbeeld 29 nationale parken. Wist je bijvoorbeeld dat de bossen in Zweden meer dan de helft van het land bedekken? Let wel op, in de winter kan het ijzig koud worden. In het Noorden moet je niet vreemd opkijken als het -30 °C is.Overtuigd? Laat het ons weten, wij zijn benieuwd!

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *